Keresés

Fiókom

Kedvenceim

Kosaram

Üzletek

Fundango csapat

Zacy Bliss

Sebastian Hiersche

Sarah Tuvera

Maxime Buffet

Bánstik Dávid

Kis Benedek

Emilie Terane

Jordán Belián

Zacy Bliss

Sziasztok, engem Zacynak hívnak (Zachariah Bliss). 25 éves szörfös vagyok a Kanári-szigetekről. Bár Londonban születtem, 8 éves korom óta Fuerteventurán élek, így teljesen helyinek érzem magam, lokálpatriótaként imádom a szigetet.

Fuerteventura a szörfösök paradicsoma. Én is szenvedélyes szörfössé váltam, miután gyerekkorom óta a sziget gyönyörű strandjain töltöm minden napomat, meglovagolva az Atlanti-óceán hullámait...mindig a tökéleteset keresve. Függetlenül attól, hogy éppen milyen irányú és erelyű hullámok jönnek, a sziget mindig kínál valahol szörfözési lehetőséget. Fuerteventura hihetetlenül változatos partjaiban ezt imádom. Ha mégis előfordul egy nap, amikor nem jönnek alkalmas hullámok, akkor biztos, hogy gördeszkázni megyek.

Mindig is eredményesen indultam helyi versenyeken.

Képzett vízimentő és szörfoktató vagyok, azzal a kiváltsággal, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik szintén szörfözni akarnak, és olyan helyen lehetek, hogy nagyon szeretek ... milyen szerencsés vagyok!

Maxime Buffet

Sziasztok, Maxime vagyok, 26 éves francia síelő. Serre Chevalier-ben születtem, a Francia Alpok déli részén.
A Freeride World Quialifier (FWQ) versenyzője vagyok, ez az első versenyévem. Szépen haladok a Freeride World Tour (FWT) felé vezető úton, 2017-ben a 33. helyen végeztem a FWQ-n.
A hegyeken érzem igazán otthon magam. Függetlenül attól, hogy milyen szezon van éppen, mindig találok valamilyen elfoglaltságot: síelés, sziklamászás, hegymászás, hegyi kerékpározás, túrázás vagy siklóernyőzés.
Sokat utazom, hogy gyakorolhassam kedvenc sportomat, a síelést. A világ sok részére volt szerencsém eljutni, például az Andokba vagy a Himalaja környékére. Szeretek filmeket készíteni, úgyhogy mindig kitalálok egy-egy új projektet, hogy bemutathassam, hogyan tudok síelni ezeken a fantasztikus helyeken.
Mérnök vagyok, de inkább a szenvedélyemnek élek, és amikor nem versenyezek, síoktatóként és mountainbike-iskola tulajdonosként dolgozom.
A fantasztikus fotóimat David Gouel készíti.

Emilie Terane

Emilie Terane vagyok, 26 éves francia síelő a Francia-Alpokból. Már két éve versenyzek, mint európai freerider (European Freeride World Qualifer minősítésben) .A téli szezon alatt egész Európában síelek, ahol csak lehet. Igyekszem minél több versenyre eljutni, megismerni minél több hegyet. Szeretem a fotózásokat és filmforgatásokat, gyakran hívnak meg mint síelőt vagy mountain bike-ost. Nyáron is megtaláltok a hegyeken, hiszen amikor csak tehetem előveszem a bringám, sziklát mászok vagy egyszerűen csak kirándulok és élvezem a kilátást.

Amikor túl vagyok terhelve, egyszerűen azt érzem el kell indulnom, meg kell másznom egy hegyet, fel kell fedeznem új helyeket, síelnem kell a gyönyörű friss hóban és át kell adnom magam az érzésnek. Hiszen úgysem arra fogok emlékezni, milyen volt az irodában ülve órákat, hosszú napokat dolgozni.... szóval meg kell másznom azt a hegyet! (Utóbbi nem az én gondolatom, de nagyon tetszik, próbálok eszerint élni.)

Sebastian Hiersche

Sziasztok, a nevem Sebastian Hiersche. Szenvedélyes osztrák síelő vagyok, élek-halok a hóért és a hegyekért amióta csak az eszemet tudom. Bad Aussee-ban, Ausztriában élek, a Dachstein Glacier-hez közel. Szeretek a pályán vagy a parkban síelni, de igazán a backcountry vonz. Szerintem az ad igazi élményt, mindig újabb és újabb kihívást.
Amikor fent vagyok a hegyen és elindulok lefelé, elfelejtek mindent, teljes erőmből fókuszálok a következő pillanatra. Ez egyszerre jelenti számomra a kalandot, az izgalmat, a kikapcsolódást és a szabadságot - azaz mindent, amit az életben szeretnék. El sem tudnám képzelni az életemet sílécek nélkül.
Sokat vagyok úton a jó öreg kempingautómmal. Néha éjszaka elég hideg van, de imádom azt a végtelen szabadság érzetet, amit nyújt.
Az egész téli szezont a hegyen töltöm, az év többi részében pedig a mountain bike-ommal tekerek.
A mottóm: élj egyszerűen és sose gyere le a hegyről!

Bánstik Dávid

Az „extrém” pályafutásomat mountain bike-kal kezdtem még gyerekkoromban. Azóta nem tudom abbahagyni az ugrálást és az egyre merészebb és technikásabb trükkök elsajátítását, legyen az bármilyen sport.
Apukámnak köszönhetően, 4 éves korom óta minden szezonban síelek. 2012 óta a Freeski Maffia büszke tagjaként kezdtem versenyszerűen síelni, akkor még junior kategóriában.
Az országos bajnokság Magyarország egyetlen hivatalos versenye a sportágban, ami minden évben Murauban kerül megrendezésre. Ezen a versenyen Big Air kategóriában két második helyet, Slope style kategóriában egy második és egy harmadik helyezést értem el.
A Fundango csapat tagjaként csúszom már harmadik éve. Ez a sport nem olyan elterjedt Magyarországon, mint máshol, de hála a Fundangonak, lehetővé teszik, hogy egész szezonban edzeni tudjunk és profi fotókkal és videókkal népszerűsítsük a sportot és persze a márkát!

Jordán Belián

Jordán Belián vagyok, magyar freestyle síelő. Freeski Maffia egyik tagja vagyok és igyekszem minél népszerűbbé tenni a sportot itthon.
Háromszoros Slopestyle illetve Big Air magyar bajnok vagyok, lehetőségem volt Junior Világbajnokságon és több Európa Kupán indulni, valamint az osztrák QParks tour döntőjére is meghívást kaptam. A Fundangonak rengeteget köszönhetek, hiszen 2013-ban a csapat tagja lettem és azóta nem csak a síelésben, hanem az élet számos más területén kaptam tőlük nagyon sok segítséget.
A síelés mellett szeretek új helyeket és új kultúrákat megismerni, minden vágyam beutazni a világot. Legutóbbi utamon Balira jutottam el, ahol belekóstolhattam, milyen a profi szörfösök élete. Nagyon megtetszett a hullámszörf, úgyhogy szeretnék ezen a területen is fejlődni.

Sarah Tuvera

A nevem Sarah Tuvera. Az elmúlt 12 évet Fuerteventurán töltöttem, a Kanári-szigeteken. Utazónak születtem, hiszen japán, latin és filippínó felmenőim vannak. Bár Londonban kezdtem az életem, Németországban nőttem fel. Jelenleg is éppen úton vagyok: körbeutazom Balit, Ausztráliát és Hawaiit.
Gyerekkorom óta szörfözöm, mindig is aktív és sportos voltam. Nagyon szociális, pozitív személyiség vagyok, imádok új embereket új tájakról megismerni - emiatt mindig egyedül utazom. Nagyon szeretem hallgatni a történeteiket, mindig találok bennük valami inspirálót.
22 éves vagyok, egyedül nőttem fel, így sokat tapasztaltam a világból. Rendezett vagyok és független egyszerre. 5 nyelvet beszélek folyékonyan és szeretnék még többet megtanulni.
12 éves korom óta modellkedem, komfortosan érzem magam a kamera előtt. Szerencsésnek mondhatom magam, mert szerepelhettem már több videoklipben és dolgozhattam együtt több szörfös márkával.

Kis Benedek

Sziasztok! 2008-ban kerültem a Fundango csapatába, eredetileg wakeboardosként. Később a wakeboardot szépen lassan lecseréltem snowboardra, és időm nagyrészét a snowboardon, vagy pedig a snowboardozáson fantáziálva töltöttem.
Az elmúlt években sokat forgattunk Szerb Matyi barátommal. Jártunk Ausztriában, Olaszországban, Szlovéniaban, Szlovákiában, Franciaországban, Grúziában és még rengeteg helyen. Ha kíváncsi vagy a videóinkra, nézd meg őket a vimeo oldalunkon: https://vimeo.com/sharethefunseries
Sok snowboardos barátom kezdett el a szörf felé kacsintgatni és ez a vírus engem se került el. Egy indonéz utazás kapcsán megéreztem, hogy milyen egy hullámon csúszni és azóta főleg ez jár a fejemben.
Nagyon örülök, hogy a Fundango segít megvalósítani az álmaimat és a csapat tagja lehetek már évek óta!
Eredményeim amikre büszke vagyok:
3x Snowboard Magyar bajnok
Univerziade Trentino 5. Hely
Europa kupa Szlovákia 5. hely
Meghívást kaptam a kínai wakeboard világkupára